Romanian Dutch English French German Italian Spanish

Securitate socială

0007741

Analiza mijloacelor de trai este o piatră de temelie în construirea unei analize pe securitatea alimentară. SISA își propune să identifice prin examinarea mijloacelor de trai, care este modul în care oamenii își obțin hrana, sursele de venit și implicit locurile de munca și să inteleaga mai clar modul, în care consumatorii sunt vulnerabili la anumite evenimente. Punctul forte al acestei analize este de a înțelege modul și nivelul de trai ale tuturor indivizilor, fie prin interacțiune directa(comerțul), fie prin interdependențele acestora(autoproducția).
SISA utilizeaza o analiză specifică a mijloacelor de trai prin raportare mai ales la grupurile/regiunile de subzistență, care sunt mult mai expuse unui "șoc" sau "pericol", in cazul unor factori externi : seceta, inundații, perturbarea pieței, sau conflicte regionale.
Intrebările pe care ar trebui să și le pună analiștii ar trebui să fie multidirectionate:

  • Cum ar afecta inundațiile, ca efect al schimbărilor climatice, rezervele de alimente și apă potabilă?
  • Dacă dăunătorii distrug culturile dintr-o anumita regiune, care ar fi impactul asupra pieței și al disponibilității alimentare?
  • Care sunt soluțiile menținerii unui echilibru într-o situație de criză?

Pentru construirea unor avertizări timpurii asupra insecurității alimentare, analiza mijloacelor de subzistență oferă o imagine de neprețuit în monitorizarea nivelului de trai din cadrul gospodăriilor, analiză ce poate oferi, de asemenea, informații detaliate pentru planificarea de asistență umanitară și de monitorizare în curs de desfășurare.
SISA isi propune sa foloseasca ancheta economică de uz casnic , care constituie cadrul optim pentru măsurarea mijloacelor de trai, deoarece unitatea de referință în analiza este gospodaria si modul în care oamenii reușesc să își obțină accesul la lucrurile de care au nevoie pentru a supraviețui și a prospera.

?>

Termeni si Conditii